5 tips voor het beschermen van je telefoon

By | 23 augustus 2018

Je telefoon wil je koste wat het kost beschermen, omdat het vaak een hele investering is. En een barst in het scherm is helaas zo gebeurd, en dan kunnen de kosten hoog oplopen. Het vervangen van een scherm kan heel prijzig zijn, maar ook andere butsen en barsten in je telefoon zien er niet mooi uit. Deze ongelukken kun je gelukkig voor een groot gedeelte voorkomen door het gebruik van de juiste bescherming.

1. Gebruik een telefoonhoesje
Dit is een hele makkelijke en bekende bescherming van je telefoon, maar wel nog steeds een van de meest handige. Er zijn hoesjes die zowel handig als leuk zijn, waardoor je ook nog eens opvalt. Een hoesje beschermt je telefoon wanneer hij valt en vermindert de kans op barsten in het scherm.

2. Een extra sterk hoesje
Er zijn leuke hoesjes, maar ook hele functionele en sterke hoesjes. Zo zijn er extra sterke varianten die bijvoorbeeld schokbestendig zijn, maar sommige hoesjes vormen ook betere bescherming bij valschade. Op deze manier is je telefoon uitermate goed beschermd. De hoesjes zijn vaak gemaakt van hard kunststof en hebben een dikkere rand, waardoor ook het glas van de telefoon beschermd is.

3. Screenprotector
Niet iedereen vindt een hoesje even mooi, maar iedereen wil wel zijn telefoon zo goed mogelijk beschermen. Om in ieder geval het glas te beschermen is een screenprotector een hele goede optie. Dit is een dun stukje glas die je over het scherm van je telefoon plaatst. Op deze manier krijgt je scherm als het ware een beschermlaagje die alle klappen opvangt. Er zijn screenprotectors in diverse prijs en kwaliteitsklassen.

4. Waterproof
Helemaal op vakantie wil je je telefoon goed beschermen, want als hij in het buitenland kapot gaat ben je letterlijk en figuurlijk ver van huis. Daarom is een waterproof hoesje een echte uitkomst. Met dit hoesje kun je zelfs gaan zwemmen of duiken, want het water komt echt niet binnen.

5. Bescherming van binnenuit
Er zijn ook manieren waarop je jouw smartphone van binnenuit kunt beschermen tegen bijvoorbeeld diefstal. Zo hebben de meeste telefoons een manier waarop je ze altijd kunt vinden op andere apparaten, zoals ‘Find my iPhone’ op een Apple-toestellen en een ‘Find my Phone’ op Android-toestellen. Hiermee kun je gemakkelijk achterhalen waar je telefoon zich bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *