Draadloos Toetsenbord

Anno 2018 verkiezen veel mensen het draadloos toetsenbord boven een bedraad toetsenbord. Een draadloos toetsenbord is namelijk veel handiger. Je hebt namelijk veel meer vrijheid en je houdt je bureau strak en overzichtelijk omdat die lelijke kabels niet meer over je bureau heen lopen.

Waar op letten bij het kopen van een draadloos toetsenbord?

  • Als je in Nederland woont, let dan op dat je een QWERTY toetsenbord koopt. QWERTY staat voor de indeling van de toetsen op het toetsenbord. Met een QWERTY toetsenbord staan deze letters op de bovenste rij. In landen als België en Frankrijk maakt men gebruik van de AZERTY indeling. Bij deze toetsenborden staan de letters AZERTY op de eerste rij.
  • Maak je veel gebruik van de cijfers op het toetsenbord? Neem dan een toetsenbord met nummeriek gedeelte, ook wel numemriek keypad genoemd. Dit is het blokje met cijfers aan de rechterkant van de enter toets.
  • Verlichte toetsen, dit is iets wat de afgelopen jaren in opkomst is. Het kan erg handig zijn wanneer je veel 's avonds of in het donker typt.
  • Zoek je een speciaal gaming toetsenbord, deze zijn meestal bedraad. Zie ook gaming toetsenbord.

Welk merk draadloos toetsenbord moet ik kopen?

Indien je een toetsenbord zoekt voor Apple, dan koop je uiteraard een Apple toetsenbord. Voor Windows en andere besturingssystemen raden wij een Logitech toetsenbord aan. Dit zijn toetsenborden gemaakt van goede kwaliteit voor een nette prijs. Het merk Trust laten wij persoonlijk liever links liggen. Indien u een fanatieke gamer bent is het aan te raden om naar speciale gaming toetsenborden te kijken.