Gaming Toetsenbord

Als fanatieke gamer weet u natuurlijk dat het gaming toetsenbord een belangrijk onderdeel is van uw opstelling. Een gaming toetsenbord is in veel punten anders ten opzichte van het standaard huis tuin en keuken toetsenbord. Zo zijn gaming toetsenborden vaak voorzien van verlichte toetsen en of mechanische toetsen. 

Vrijwel alle game toetsenborden zijn voorzien van een draad. Dit is nodig vanwege het hogere stroomverbruik. Dit hogere stroomverbruik is vanwege de vele extra functies zoals verlichte - en instelbare toetsen.

Gaming toetsenbord merken

Veel verkochte merken zijn Razer, Corsair, Coolermaster, Steelseries en Logitech. Deze fabrikanten hebben allemaal ruime ervaring op gebied van gaming toetsenborden. Deze merken raden wij dan ook zeker aan. Mocht u een lowbudget toetsenbord zoeken, dan zou u een Trust toetsenbord kunnen overwegen, echter zijn wij er persoonlijk geen fan van.

Mechanische toetsen

Op een standaard toetsenbord moeten alle toetsen even hard worden ingedrukt om de toets te activeren. Echter zijn mechanische toetsenborden voorzien van, zoals de naam al doet vermoeden, een speciale mechaniek. Hierdoor is het schakelmoment door de gebruiker in te stellen. Zo is het mogelijk om de toets te activeren bij minimale aanraking of juist alleen bij het hard indrukken van de toets.