Logitech Toetsenbord

Logitech toetsenbordLogitech is al jarenlang een van de meest verkochte merken. Dit hebben ze voornamelijk te danken aan de goede prijs-kwaliteitverhouding. Door een Logitech toetsenbord te kopen zit u kort gezegd gewoon altijd goed. Of u nu een toetsenbord zoekt om 40 uur per week informatie mee te verwerken of een toetsenbord zoekt om te gamen, fabrikant Logitech heeft het juiste product voor u.

Voordat u overgaat tot de aankoop van een Logitech toetsenbord is het aan te raden om de indeling van de toetsen te controleren. In Nederland is QWERTY de standaard, bij een QWERTY toetsenbord vindt u op de eerste rij de toetsen: Q, W, E, R, T en Y. In Frankrijk en België is de AZERTY indeling standaard. Zoals de naam doet vermoeden vindt u bij een AZERTY toetsenbord de toetsen: A, Z, E, R, T en Y op de eerste rij.

Een Logitech toetsenbord wordt in de meeste gevallen geleverd in combinatie met een bijpassende muis.

Mechanische toetsen

Normaal gesproken hebben toetsen maar 1 mogelijkheid: geactiveerd worden door ingedrukt te worden. Maar met mechanische toetsen ligt dit net even wat anders. Mechanische toetsen zijn voorzien van een veertje. Hierdoor kunnen deze hard of zacht ingedrukt worden. Het punt waarop de toets geactiveerd moet worden is door de gebruiker in te stellen. 

Verlichte toetsen

Iets wat u wellicht nog niet eerder heeft gezien zijn verlichte toetsen. Dit is een extra'tje die momenteel erg in opkomst is. Het is erg handig indien u veel 's avonds werkt maar het ziet er natuurlijk ook gewoon leuk uit. 

Bedraad of draadloos?

Een bedraad toetsenbord zien we vaak in openbare gebouwen en scholen. Het grote voordeel is dat er geen batterijen vervangen hoeven te worden. Het toetsenbord werkt dus altijd.

Echter geven de meeste mensen toch voorkeur aan een draadloos Logitech toetsenbord. U heeft een stuk meer vrijheid met een draadloos Logitech toetsenbord en bovendien blijft uw bureau netjes en overzichtelijk. 

Bij de wat luxere toetsenborden ligt het net even wat anders. Een vuistregel die we kunnen gebruiken:

  • Standaard toetsenborden zijn draadloos verkrijgbaar.
  • Toetsenborden met verlichte toetsen zijn beperkt draadloos verkrijgbaar.
  • Toetsenborden met mechanische én verlichte toetsen zijn enkel bedraad verkrijgbaar.