Soorten Toetsenborden

Toetsenborden zijn in diverse soorten leverbaar. Wij verdelen de soorten toetsenbord hoofdzakelijk in de volgende categorieën:

Draadloos toetsenbord

Toetsenbord voor vormaal thuis- en werkgebruik. Typen van documenten, e-mailen, surfen en af en toe een stukje vermaak. Standaard toetsenborden, regelmatig voorzien van multimediatoetsen. Deze toetsenborden worden vaak geleverd in combinatie met een draadloze muis.

Apple toetsenbord

Geschikt voor Apple Apparaten. Worden normaal alleen geleverd in combinatie met een iMac, Mac Pro of Mac Mini. Echter is het draadloze Apple toetsenbord, het Apple Magic Keyboard, ook geschikt om verbinding te maken met de iPhone en iPad. Het is niet aan te raden om een Apple toetsenbord te gebruiken voor een Windows computer.

Gaming toetsenbord

Voor de fanatieke gamer. Deze toetsenborden zijn vaak voorzien van een draad. Waarschijnlijk is dit omdat een gaming toetsenbord meer stroom verbruikt vanwege de extra functies zoals instelbare toetsen en verlichte toetsen. Tot slot zal een bedrade verbinding sneller reageren. 

Tablet toetsenbord

Voor tablets zijn er diverse toetsenborden te verkrijgen. Zo is het mogelijk om een hoes te krijgen met ingebouwd toetsenbord. Echter zijn deze toetsenborden geen "full size" toetsenborden. Dit betekent dat dit toetsenbord kleiner is dat u wellicht gewend bent. In dit geval kan een Bluetooth toetsenbord de oplossing zijn.

Smart TV toetsenbord

Smart TV's zijn erg handige apparaten maar helaas is het typen met een reguliere afstandsbediening niet zo handig. Een speciaal Smart TV toetsenbord kan in dit geval erg handig zijn. Deze zijn ook vaak voorzien van een special touchpad zoals we dat kennen op laptops. Een toetsenbord en muis in 1 dus!

Bluetooth toetsenbord

Een Bluetooth toetsenbord is een toetsenbord dat, zoals de naam al doet vermoeden, verbinding maakt via Bluetooth. Bluetooth toetsenborden kunnen worden gebruikt op diverse apparaten waaronder iMac's, smart TV's en tablets. Wilt u weten of uw apparaat geschikt is om gebruik te maken van een Bluetooth toetsenbord, kijk dan of uw apparaat voorzien is van bluetooth. 

Bedraad toetsenbord

Een bedraad toetsenbord zien we vaak in openbare gebouwen en scholen. Vaak is dit om praktische redenen. Zo hoeft men met een bedraad toetsenbord geen batterijen te vervangen. Hoewel veel mensen voorkeur geven aan een draadloos toetsenbord zijn gaming toetsenborden vaak wel voorzien van een draad. Dit vanwege het hogere stroomverbruik.